Olen kotoisin Keski-Pohjanmaan rannikolta, Kälviältä, aivan Kokkolan vierestä. Aloitin pikajuoksun lukiossa ja sitä ennen tuli harrastettua kaikkea mahdollista salibandystä hiihtoon. 

Vuonna 2019 voitin 100m:n suomenmestaruuden. Vuosi oli armeijavuosi, mutta selätimme sen tuomat haasteet yhdessä silloisen valmentajani Timo Kultalahden kanssa.

Asun tällä hetkellä Jyväskylässä, ja harjoittelen Antti Meron valmennuksessa yhdessä Viljami Kaasalaisen Kanssa. Muodostamme huippu tiimin, joka pystyy nostamaan Suomen 400m:n tason kokonaan uuteen ulottuvuuteen tulevina vuosina.

Opiskelen fysiikkaa Jyväskylän yliopistossa, mutta tavoitteenani on vielä päästä liikunan tai kasvatustieteiden pariin.

Päivittäiset valintani tähtäävät optimaaliseen lihanjalostukseen. 


Miksi 400m?

400m:llä minulla on täydet mahdollisuudet nousta Euroopan terävimpään kärkeen.

Tiemme Antin kanssa kohtasivat mitä otollisimpaan aikaan. Etävalmennuksen tuomat haasteet nousivat Jyväskylään muutettuani liian suuriksi, ja oli aika vaihtaa valmentajaa.

Antti oli juuri lopettanut työt Jyväskylän yliopistossa 2020 keväällä ja aloittanut valmentamaan Viljamia, joka voitti samana kesänä 100m:n Kalevan Kisat. Syy miksi Antti halusi alkaa valmentamaan pitkän tauon jälkeen, oli 400m:n tason nostaminen Suomessa.

Olin pohtinut 400m:iä jo pitkään, mutta sitä varten ei ollut sopivaa valmentajaa. En vielä keväällä lämmennyt ajatukselle valmentajan vaihtamisesta, mutta kesällä Viljamin kovat suoritukset herätti luottamuksen Anttiin. Kisakauden jälkeen pidimme Antin kanssa palverit ja aloitimme treenit.

Vaihto 400m:lle ei tapahdu yhdessä vuodessa, eikä vielä kahdessakaan. Tie ratakierrokselle on pitkä prosessi, joka ei tapahdu nopeasti. Suunnitelmanamme on nostaa vähitellen nopeuskestävyyttä ja nopeutta 200m:n kautta, jolle harjoitteluni vielä seuraavan vuoden tähtää. 400m:lle siirtyminen tapahtuu hiljolleen, kun aerobista kapasiteettia kehitetään asteittain niin, että myös nopeus kehittyy.

Mennyt hallikausi on osoittanut, että yhteistyö valmentajan kanssa toimii todella hyvin ja kesällä tulee kulkemaan lujaa. 21:n sekunnin alitus ensi kesänä ja pärjääminen U23 EM-kisoissa on selvä realistinen tavoitteeni.Saavutuksia

Suomen nopein mies 2019

Kalevankisa pronssia 200m 2019

Useita mitaleita nuorten SM-kisoista

100m 10.53 (2019)

200m 21.38 (2018)


Arvot

Totuus, tasa-arvo, Taivaan Isä